Skrivarvedermödor

En ledig dag, med skrivande. Skriver på min muntliga presentation som borde vara klar nu så att jag kan ta lunchrasterna och kvällarna framöver för att öva in det så att det sitter. Men nu krånglar skrivaren.

Check Print Cartride säger skrivarens display. Ja, ja, jag har checkat cartridgen, både en, två och tre gånger. Det är inget fel på den – förutom att det är något fel på den. Enligt skrivaren. Hur kommer det sig att datorer och skrivare – och OH-apparater och datorprojektorer också för den delen – alltid slutar fungera när det passar som sämst? Ett av det moderna livets mest irriterande olösta fråga.

Jag skulle kunna gå och dammsuga i stället, men då pajar väl den också.

Förresten har jag upptäckt att jag, den blivande svenskläraren, inte talar korrekt. Jag säger dammsugat, ett mycket irriterande språkfel, särskilt som det är yngste sonen som kommit på mig. Det är ju jag som ska mästra honom.

Snart får jag väcka äldsta sonen och se om han kan få igång skrivaren, för jag måste ha ut mitt manus på papper för att se om det överhuvudtaget går att framföra verbalt och om det håller sig inom tidsramen för varje talares utmätta tid. Då kommer han att mästra mig, för att jag pajat skrivaren. Men han säger skärit i stället för skurit, så jag kommer minsann mästra tillbaka om det skulle vara så att han skulle våga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: