Kvinnor å män är ju också mänskor, ja det är just va dom e

Först läser jag om hur Annapanna lyssnar på radion och blir irriterad på biologiska förklaringar om hur kvinnor och män är och sedan läser jag Morricas inlägg om hur kvinnor sägs bli stressade av att blogga och hennes funderingar varför detta tas upp. Har jag fått solsting, eller är det verkligen något slags komplott mot kvinnor som håller på att ta form därute medan man intet ont anande har lite sommarledigt?

Det är så roligt när olika bloggare skriver om olika saker, men ändå samma. Min hermeneutiska sida gillar det. Det där med hjärnor gick Lina och jag igång på en gång, förresten (här) (näst sista punkten i det inlägget + kommentarerna.

PS De som tycker rubriken känns bekant på något sätt kan försöka sjunga den till Fablernas världs ”Djuren är ju också människor, ja, det är just vad de är. I fablernas värld, i fablernas värld”. ”I fablernas värld” byts ut mot ”i verkligheten, i verkligheten”!

Comments
4 Responses to “Kvinnor å män är ju också mänskor, ja det är just va dom e”
  1. annapanna51 skriver:

    Jag har länge tänkt beställa hem I fablernas värld från av-media för att titta på i smyg. Jag gillade den där serien som barn och har inte sett den sedan mitten av 70-talet. Jag har dock ett moraliskt problem, jag kan liksom inte motivera varför jag tar hem I fablernas värld, det ingår inte i någon av mina kurser. Hade jag bara undervisat i svenska skulle jag ha gjort det. Men tyska? Finns det månne något tema som passar ihop med SO?

    Det är klart att man kan beställa hem, men jag brukar ha otur och säkert skulle det dyka upp någon nitisk revisor från ingenstans och börja ifrågasätta skolans utgifter på filmsidan.

    Det kan vara någon komplott på gång, världen är ju lite skakig just nu och då är det ju skönt att veta var man har sina kvinnor…

  2. Morrica skriver:

    Visst är det en komplott på gång, det är lågkonjunktur på gång och kvinnorna bör därför genast sluta kräva lika rättigheter och otrevliga saker som lika löner och heltid i lika hög grad som män. Istället bör de övertygas om dels sin egen underlägsenhet, biologiskt påvisad helst, och intalas att de i själva verket mår väl av att gå hemma och pyssla och ta hand om krukväxterna och barnen. Om fler kvinnor går hemma och drar kan tex kommunerna spara pengar på barnomsorgen, tänk så fiffigt uträknat det är! Därför inför man ett fjuttigt litet vårdnasbidrag och vräker ut tidningsartiklar om hur fantastiskt det är att gå hemma med sina barn, hur bra barnen mår av att mamma finns hemma, hur hämmade de blir i sin sociala utveckling av att aldrig få möta och stångas med jämnåriga… nej, förlåt, det där sista hörde hemma i högkonjunkturen, ber om ursäkt att jag gick vilse där.

    Såvitt jag minns (det var ju ett tag sen) så behandlar Fablernas värld i nästan varje avsnitt detta med allas lika värde, vikten av samarbete och solidaritet för ett framgångsrikt samhälle och problem med utanförskap (ffa Vargen var väl utanför där i Läskiga Skogen, och ställde till allehanda elände för att få vara med) så nog ska det gå att knöka in i SO, om man är lite kreativ.

  3. metabolism skriver:

    Vi får hålla ögonen öppna och starta en motreaktion om det behövs! För tillbaks (tillbaks och tillbaks, jag har aldrig stått där) till spisen vill jag inte!

    Ja, Fablernas värld var väl små korta sedelärande historier ”om att vara snäll” – programmen kunde väl vara en viktig motvikt till Idol och Arge kocken och andra liknande program där elakast är bäst. En snällhetsrörelse grundad på ”I fablernas värld-ideologi” … Skolan som snällhetsrörelse – inte bara värna demokratin – utan själva SNÄLLHETEN!
    /Janis

  4. annapanna51 skriver:

    ” Kvinnor är specialtillverkade av naturen för att ta hand om små barn…. män ser och hör sämre… den kan inte uppfatta de små barnets signaler” Hjärnprofessorn är igång idag också, triggar mig lika mycket.

    Tack för tipsen ang. i fablernas värld, jag måste sy ihop något intressant område till hösten. Skoldemokrati med sexor med I fablernas värld som videoexempel.

Lämna en kommentar