Plastikkirurgi

torso1Ni vet när barn (var det en för grov generalisering?) klättrar upp i träd och sen inte kan komma ner. Då brukar det alltid stå någon vuxen (dagisfröken) nedanför och säga: ”Om man inte kan klättra ner ska man inte klättra upp”, och så sitter barnet(?) där och skäms. Det är därför jag inte rör torsomodellerna (jag vet inte om de heter så) som man har för att undervisa om kroppens organ. Plockar man ut delarna får man inte tillbaks dem igen. Nu är det inte bara jag som lärt mig det, utan även en elev som jag mötte idag. Hon fick inte tillbaks levern. Den hade slutat att passa in i kroppen. Handlingskraftig som hon är löste hon problemet med en meter tejp.

Nu vet vi ju att det man gör i skolan inte nödvändigtvis behöver hindra en i arbetslivet, se bara på Maud och Anders, men jag känner ändå en viss tveksamhet till att låta mig opereras av eleven om hon skulle välja att bli läkare i framtiden.

Comments
One Response to “Plastikkirurgi”
  1. Morrica skriver:

    *skrattar högt* oh, jag tänker precis tvärtom! En sån läkare vill jag ha, som inte låter sig stoppas av petitesser som att levern inte riktigt passar utan löser problemet utan prut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: