Skolka från Skolforum?

Bild av Bloodgod616. Via Flickr.com, CC-by-nd.

I mitt arbetslag lät det så här när jag tog på mig ytterkläderna för att gå: ”Jaha, ska du på ”Skolforum”? Jag ska också på ”Skolforum”, fast jag gör det på tisdag eftermiddag och hela onsdagen. DÅ ska jag på ”Skolforum”. Jag blev sur. Jag skulle ju på Skolforum.

Några av mina kolleger ser på Skolforum som en mässa för pennor och sudd. Kanske är där några förlag vars böcker man kan klämma lite på. Men varför ska man dit när man kan beställa hem böckerna via nätet? Föreläsarna bara maler om självklarheter eller ointressanta saker, det är varmt och ljudnivån gör att man känner sig trött efter en kvart.

Andra ser Skolforum som en skön paus och/eller fortbildning. Man går runt där, kollar på läromedel, lyssnar på föredrag (som man gillar eller inte gillar) kollar på folk och bara insuper atmosfären. Man hejar på bloggare och blir lite starstruck när Gunilla Molloy går förbi.

Själv pendlar jag mellan att vara Siv Positiv och Gnäll-Kjell och jag tänker inte moralisera över huruvida det är rätt eller fel att skolka från Skolforum. Man har sina skäl. Man har sina rättningar, omdömen, planeringar och skrivbordsrensningar. Jag har också skolkat från Skolforum för att det har varit för mycket annat och prioriteringar har varit på sin plats. Det jag stör mig på är de som gör en grej av att vara lite busiga och smita från jobbet medan jag jobbar. Trots att vi rimligtvis borde ha samma saker att göra (typ omdömen). Det vore lättare om de sa som det var, att deras planering för hösten var klar 1992 och att de bara ville hem och pilla sig i naveln och tycker att jag är en jobbig jävel som ger dem skuldkänslor genom att jobba även när eleverna inte är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: