Glad midsommar tillönskas alla läsare!

Lupiner i skugga, av Let Ideas Compete. Flickr CC.

Sommaren i Sverige är kort. Det börjar visa sitt ansikte i maj och exploderar i livet i juni.Sommaren har bråttom att få saker gjorda innan nätterna bli kallt i september och allt slutar växa. Vid midsommar är den svenska sommaren en grönskande och sprudlar av klorofyll, och nätterna är knappt mörkt alls. I norr går solen aldrig.

Läs om hur Sverige firar midsommar på ”Sveriges officiella hemsida” –  välj gärna att få den översatt så som jag gjort med det som här citeras, det blir än mer exotiskt då. Vi har visserligen refererat till  sweden.se:s sida en tidigare midsommar, men här är den igen: KLICKA HÄR.

Ett typiskt midsommar menyn finns olika sorters sill, kokt färskpotatis med färsk dill, gräddfil och rå rödlök. Detta följs ofta av en grillad maträtt av något slag, såsom extra revben eller lax, och till efterrätt den första jordgubbar i sommar, med grädde. Den traditionella ackompanjemanget är en kall öl och snaps, gärna kryddat. Varje gång glasen fylls på, sjunger bryter ut på nytt. Svenskarna som drinkingsongs och racier desto bättre.

Russel Lupins, by assiegall. FLickr CC.

Och på tal om det sistnämnda: några ord från IOGT-NTO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: