En lärarledd kommission – Låt lärare lära

Studieförbundet Näringsliv och Samhälle startar SNS Utbildningskommission. Detta fleråriga forskningsprogram ska fokusera på  frågan hur Sverige ska kunna stärkas som kunskapsnation och har bildats i syfte att förbättra beslutsunderlaget inför framtida reformer (länk DN).

Mitt förslag är att vi samtidigt bildar en annan kommission, en kommission som dels kan få saker att hända snabbt och dels består av lärare.

Det handlar om att lärare ska få fokusera på lärandet – elevernas såväl som det egna. Undervisa och lära.  Jag gillar engelskans på något sätt tydligare ord för undervisning och inlärning:  Teaching and learning; learning and teaching.

Om skolnära forskning som redan finns och om nödvändigheten av att lärare får reflektera över undervisningen skrev jag nyss om HÄR.

Comments
One Response to “En lärarledd kommission – Låt lärare lära”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Christer Björklund (FP) och Aftonbladets tidigare satsning indikerar motsatsen. Väldigt lite hittar egentligen ut till skolorna i dagsläget, men det kokar underifrån och saker är på gång. Bra ställen att […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: