Dalai Lama föreläser på Södertörns högskola den 15/4, sänds även via webben

Moa's Crescent, the main building of Södertörn...

Image via Wikipedia

Från Södertörns högskolas webbsajt (förkortat):

Dalai Lama föreläser på Södertörns högskola

Den 15 april håller Dalai Lama föreläsningen ”A Human Approach to World Peace” för Södertörns högskolas studenter.   I samband med Dalai Lamas föreläsning hålls en fredsmeditation på campus i Flemingsberg. I biblioteket arrangeras en utställning med tema Dalai Lama och Tibet.

Föreläsningen äger rum fredagen den 15 april klockan 10.20 – 11.45.

Direkt efter föreläsningen hålls en fredsmeditation med den tibetanske lama Lobsang. Meditationen äger rum cirka klockan 11.45 – 12.15, också det på torget utanför högskolan. Studenter, anställda och allmänheten hälsas varmt välkomna!

Webbsändning

Föreläsningen kommer att visas live på webben med start fredagen den 15 april klockan 10.20. Efter föreläsningen kommer den finnas tillgänglig fram till den 15 maj via www.sh.se/dalailama.  Länk till webbsändningen

I högskolans bibliotek hålls en utställning om Dalai Lama och Tibet. Fotograf Per Engström ställer ut fotografier och Svenska Tibetkommittén visar bland annat tibetanska föremål. Läs mer om utställningen

Integration genom utbildning

Dalai Lama har fått ett flertal inbjudningar inför sitt tionde besök i Sverige. Han har valt att besöka lärosätet på grund av dess mångkulturella profil och ambitioner att verka för integration och förståelse i samhället.

Vid besöket kommer Dalai Lama att komma i kontakt med en stor grupp unga människor med intresse för de frågor han anser mest angelägna. Flera utbildningar vid högskolan har mångkulturell inriktning och lärarutbildningen är den enda i Sverige med interkulturell profil.

– Södertörns högskola satsar på att ge utbildning av hög kvalitet och på att öppna för kontakter mellan människor med olika kulturell bakgrund, vilket i förlängningen kan spela en viktig roll i skapandet av fredliga relationer, berättar rektor Moira von Wright. Flera av högskolans utbildningar och forskningsprojekt kretsar kring konfliktlösning utifrån en föreställning att arbetet för världsfreden börjar med dig och mig.

Södertörns högskola ligger i Flemingsberg i södra Stockholm. Med sin geografiska placering och lyckade satsningar på attraktiva mångvetenskapliga utbildningar har högskolan ökat andelen studenter i södra stockholmsområdet markant.

Högskoleverket gav i somras Södertörns högskola rätt att examinera doktorander inom fyra forskningsområden, vilket gör att högskolan nu har rätt att ge utbildning på både grund-, avancerad och forskarnivå.

– Det är oerhört glädjande att Dalai Lama valt att komma till Södertörns högskola och föreläsa inför våra studenter, säger Rebecka Lettevall, prorektor vid Södertörns högskola. Jag har under processen förstått att han uppskattar vår profil liksom möjligheten att möta en stor grupp ambitiösa unga med framtiden framför sig. Jag tror också att vårt projekt KonfliktSmart har haft viss betydelse. Det känns hedrande att han på detta sätt vill bidra till våra studenters utbildning.

Länk

Comments
One Response to “Dalai Lama föreläser på Södertörns högskola den 15/4, sänds även via webben”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: