Om Svensson säger det så är det sant

Boken Tänk om av Fredrik SvenssonSitter och läser Fredrik Svenssons tänkvärda, inspirerande och snygga bok Tänk om. Så här skriver han när han jämför olika länders skolutveckling:

I Sverige ligger vi längst fram i världen när det gäller pedagogik och förhållningssätt till elever och deras lärande. Vi är faktiskt ett av de mest nytänkande läroländerna i världen. Vi har bara inte riktigt insett det själva, och saken blir inte bättre av att skolans aktörer i media tävlar med berättelser om hur svårt, hemskt och värdelöst ställt det är med svenska skola. Allt för att få igenom sin egna dolda agenda. Det hade varit smartare om vi alla kunde samlas kring en nationell strategi för hur vi tillsammans kan bli ännu bättre. För det behöver vi bli. (s.63)

Tack Fredrik! Det var precis den ryggdunk jag behövde när jag satt på tåget för några dagar sedan och var sur på allt och alla (inom skolvärlden). Det behövs mer sånt. Vad är vi bra på och vad kan vi göra bättre? (Jag menar ju så klart inte att man ska blunda åt PISA-rapporter och annan nedslående statistik, men någon gång kan man väl få ställa sig upp och säga att svensk skola är bra…)

Tvinga er rektor att köpa in boken åt er. Om det blir bråk kan ni hälsa från mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: