Lucka nr 23

Skolministerns glada budskap, del II

Han var en smula nervös, Skolministern, innan han skulle ställa sig inför skolan, dess personal och eleverna. Han var fortfarande iklädd den skrynkliga kostymen, men det mesta av glittret hade ramlat av honom under vandringen mellan klassrummen. Nu satt glittret i väggarna.

Några minuter innan utsatt tid började salen fyllas av människor. Skolministern som varit så nervös innan! Tänk om ingen kom… I fickan hade han sitt manus, fast något regelrätt manus var det inte, det var hans gamla lapp. Den illa skrivna, illa rimmande och för honom så avlägsna lappen. Så släcktes ljusen i salen och en ensam strålkastare riktades mot honom.

Först harklade han sig, sedan närmade han sig mikrofonen. Musikläraren hade varit hjälpsam nog att rigga både mikrofon och förstärkare. (Dessutom hade han fått ta del av musiklärarens föreläsning “Mikrofonhantering i gymnastiksal vid tal inför skeptisk personal och elever som fnissar vid minsta misstag”. Musikläraren hade varit med förr och ville inte lämna någonting åt slumpen.) Skolministern började så tala, först något trevande, men sedan med mer glöd och övertygelse.

På grund av det öronbedövande jubel som mötte Skolministern under talet kan vi inte exakt återge vad Skolministern sa där i gymnastiksalen. Hans budskap gick dock inte att ta miste på.

Efteråt var han alldeles svettig, och fjärilarna han hade haft i magen innan flög fortfarande runt inuti honom och han darrade i nästan hela kroppen. Men det var darr av lycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: