Lucka nr 4

Riddaren av den Sorgliga Skepnaden

Hela natten till lördagen tillbringade Skolministern inlåst i skrubben. Till en början hade han försökt ropa på hjälp, dyrka upp låset med sin Cartier-penna och även forcera dörren med tyngden av hela sin kropp. Allt förgäves. Till slut hade han resignerat och, med en kind i varje handflata, slagit sig ner på en pall innanför den låsta dörren. Han hade andats bort förödmjukelsens smärta och vilat blicken mot sina välputsade tåspetsar.

I vänstra ögonvrån såg han då dörrspringans ljus leta sig fram mot en överanvänd trasselmopp, och under den: en pappershög! Kunde det vara hans egna anteckningar som letat sig in hit? Skolministern föste undan moppen med armbågen och plockade upp vad som visade sig vara en pocketbok mellan den högra handens pekfinger och tumme. Boken var illa tilltygad och saknade pärmar, men ljuset från lysrören i korridoren utanför gav honom tillräckligt med läsljus, och när gryningen närmade sig läste Skolministern fortfarande.

Det var en spännande roman. Visserligen föredrog Skolministern böcker med hög identifikationsfaktor, så den ridderlige huvudpersonens kamp emot inbillade fiender var honom egentligen alldeles för främmande. Ju mer han läste kom han dock att finna något tilltalande med hur berättelsen flöt på. Den gamle riddaren var en förvirrad och löjlig figur, men hans kamp var en kamp för de egna idealen, och det kunde Skolministern sympatisera med. Att ha en följeslagare var också något Skolministern avundades. Tänk att ha en vapendragare med sig i kampen för det rätta! Detta var i sanningens namn något Skolministern saknade. Han kände sig ofta ensam och missförstådd.

Obs! Bild-blamage. Bild i original från Wikipedia.

Annonser
Comments
2 Responses to “Lucka nr 4”
  1. Sven S Svensson, sr skriver:

    Om ni inte hade deklarerat att personerna i följetongen inte har något med personer i verkligheten att göra, så hade man kunnat tro att detta var ett styggt nidporträtt av vår utbildningsminister. Så som han beskrivs!

    Dessutom vill jag påtala att vi har en utbildningsminister i Sverige och inte en skolminister, så även om ni försöker er på någon slags förtäckt kritik eller något infantilt förlöjligande, så har ni inget för det.

  2. Janis skriver:

    Klart att vi inte har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: