Lucka nr 2

Skolministerns papperslapp

Innanför den tunga porten möttes Skolministern av ett högt valv som ekande tog emot hans andning och stapplande steg. En åt höger riktad skylt på pelaren vid trappavsatsen framför honom upplyste om vägen till expeditionen, och han styrde genast stegen dithän.

I ett annars kalt rum, bakom en hög disk, satt en äldre grånad dam vid ett skrivbord belamrat med högar av i varierande grad gulnat papper. På bordet låg en nyckelknippa, och i damens ansikte syntes en missnöjd grimas. 
– Du är väntad. Du är sen.
-Timmen är  tidig, ute råder ännu nattens mörker, protesterade Skolministern som kände sig oförskyllt anklagad.
– Rektorn sitter i möte. Han kommer nog snart.

På anmodan av den bistra rektorsassistenten slog sig Skolministern ner på den hårda bänken utanför expeditionen. Klockan på väggen rullade sakta fram och mätte hans väntan, och Skolministern började känna sig allt mer olustig till mods. Han hade plötsligt glömt sitt ärende. Han öppnade, med ett försök till obesvärad min, sin medhavda portfölj för att få fram sina anteckningar. Ingenting. Han blickade upp mot rektorsassistenten, och när han såg att hon tittade bort vände han rockfickorna ut och in. Ingenting. Han hade ett uppdrag, men vari bestod det? Utan sina anteckningar var han förlorad. Utan fotfäste. Vad var det för ord? Var det långt eller kort, var det väl eller illa skrivet? Tänk efter nu, innan de föser dig bort, du skolminister här i livet!

Han satt där, på den träsmakande bänken, grubblande med hängande armar och krum rygg mens skymningen rullade sitt dunkelljus,  tills oron och den långa väntan tog ut sin rätt. Han gäspade och sökte lösa sin gåta, och när den befriande sömnen nådde honom satt han fortfarande kvar.

Obs! Foto-blamage. Originalbild från Wikipedia.

Annonser
Comments
2 Responses to “Lucka nr 2”
  1. Svempa skriver:

    Väldigt spännande, hörrni! När blire någon action då?

    • Janis skriver:

      För den mer spänningssökande läsaren kan vi berätta att redan i morgon blir det mer drag under galoscherna. Om det rör sig om ett attentat mot kaffemaskinen, ett olaga frihetsberövande eller ett skolpolitiskt utspel, vill vi dock inte avslöja i förväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: