Höstlov

Autumn fall leaves tree trunk craft free preschool templateMan ger sig inte ostraffat på lärare och påstår att de har lov när eleverna har lov. Läs vad (annars ofta kloka) Karin Magnusson skrev i Aftonbladet i dag, och kommentarerna från de mer insatta lärarna.

Att lärares höstlov möjligen kan vara 2-3 dagar långt om de dels jobbat undan i förväg och dels har någon kompdag att ta ut – eller ingen dag alls om man inte hunnit eller kunnat det och har rättningar, omdömen, åtgärdsprogram, lektionsplaneringar och materialframtagning att ta itu med för att resten av terminen ska fungera – det hade Karin inte en aning om. Eller så ville hon bara vara rolig? Så här halvägs in på terminen när både elever och lärare är ganska rejält trötta, då uppskattas inte dumheter av det slaget. De är inte alls roliga. Men höstlov, även utan potatisplock, det uppskattas av många trötta. Förra året hade förresten flera av mina vänner (icke lärare) semester under höstlovet och gjorde roliga saker med sina barn, men mina barns lärar-mamma, hon jobbade alla dagar.

Ja, det är problematiskt för många föräldrar att klara tillsynen av barnen under loven, men i övrigt tycker jag att barn bara kan vara hemma och ta det lugnt, barn behöver inte med nödvändighet aktiveras i fjäll eller på strand. För de allra flesta är ju inte heller det ett problem. Eller ens en möjlighet. (Som Magnusson var inne på men hur som helst sjabblade bort på sluttampen med gnäll á la medelklass.) Problematisera gärna loven, men gör det lite snyggare, tack.

Tack och lov för höstlov, säger jag. Tar två hela dagars helgledigt (vilken lyx!) och avslutar sedan ena terminshalvan och planerar för den andra, nästa vecka. På höstlovet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: