Skamligt

Jag undrade häromdagen hur man förhåller sig till sin politiska sida som lärare, i skolan.  I dag förhöll jag mig på det enda tänkbara sättet: jag sa att det var en skam för Sverige att vi nu har ett rasistiskt parti i riksdagen och att jag är mycket ledsen över detta. Det var viktigt att få det sagt, och jag mår illa när jag tänker på vad allt för många elever kan möta i klassrum, korridorer och på skolgårdar i dag. Ja, om det så bara vore EN elev med ett efternamn långt ifrån Johansson eller Svensson, så vore det en elev för mycket.

Annonser
Comments
4 Responses to “Skamligt”
 1. Pernilla skriver:

  Är ALLTID väldigt noga med att vara neutral, att inte påverkar elever men idag. Jag håller med dig. Jag undervisar i spanska och engelska men idag har vi bara diskuterat demokrati, varför man lämnar sitt land, varför folk tvingades lämna Chile när Pinochet styrde där, vi har pratat Hitler, vi har pratat omvärldens reaktioner på SD:s intåg i riksdagen. Jag kan inte som svensk lärare stå och låtsas som ingenting i den här frågan. Det står i läroplanen! Det är sorgligt och jag skäms. Jag anser att vårt jobb nu är mer viktigt än någonsin – vi kan påverka! Om fyra år får mina åttor och nior rösta, jag hoppas att jag har kunnat påverka dem till att vara tänkande människor som gör kloka val. Observera att jag inte bryr mig ett dugg vilket parti man röstar på så länge det inte är människofientligt.

 2. Tweedelee skriver:

  Jag håller med, jag har haft liknande aktiviteter för mig idag och det kommer jag att forsätta med i morgon och varje dag så länge jag är lärare. Till min glädje hade vi inte så många röster på SD i vårt skolval, det verkar som om de tog detta på allvar och tänkte till.

 3. Pernilla skriver:

  Fick höra idag att många röstade på SD i skolvalet ”på skoj”. Jävligt skoj.

 4. metabolism skriver:

  Jag bor i en kommun som har både SD och ND i kommunfullmäktige … Inte många platser, men ändå för många.

  Här har en diskussion påbörjats om hur man talar om SD i skolan:

  http://blogg.lararnasnyheter.se/bokmassan/2010/09/24/hur-prata-om-sd-i-skolan/

  /Janis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: