Texter om andraspråk

Det är så himla bra att jag fortfarande kan logga in på högskolans hemsida och leta upp litteraturlistor för olika kurser. Där finns ju hur mycket intressant litteratur som helst! Nu var jag nyfiken på andraspråksinlärning och kunde läsa om antoliogierna Symposium från Nationellt centrum för svenska som andraspråk vid Stockholms universitet. Böckerna är slut, så istället ligger artiklarna uppe som PDF-filer. Mycket trevligt!

Här finns artiklarna från Symposium 2000. Bland annat skriver Jim Cummins om skolframgång, Kenneth Hyltenstam om utvärdering och Caroline Liberg skriver om läromedelstexter.

Här finns artiklarna från Symposium 2003. Temat är ”Goda miljöer för språk- och kunskaps-utveckling”. Bland artiklarna finns Maaike Hajjers text om ett andraspråksprspektiv i alla ämnen, Osckar Pripps ”Den segregerande välviljan – kultur som makt” och Pirjo Lahdenperä skriver om interkulturella miljöer.

Här finns artiklarna från Symposum 2006. Där är temat bedömning i en flerspråkig kontext. Kristian Ramstedt skriver om nationella prov, Inger Lindberg om ordförråd och Eva Nordlund om ”Vaidering av utländsk kompetens”.

Vassego!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: