Lärarlåtar

Vår spellista

Klicka för att se vad det står!

En sökning på ordet lärare ger inte särskilt många träffar på Spotify. Söker man på teacher går det bättre. Resultatet av sökningen blev en eminent spellista som inleds med Van Halens ”Hot for teacher”. Vi pratar ju hela tiden om att vi lärare måste boosta våra självförtroenden, så varsågod. Från att bara tycka att läraren är lite kattig går vi till handling med ABBA. Ja, people, det pussas. Inte helt enligt reglerna, men det är en ganska bra låt.Elton John fortsätter med ”Teacher I need you”, till en början en rätt städad historia:

She’s an inspiration
For my graduation
And she helps to keep the classroom sane.

Sedan övergår den till en rusig tonårsförälskelse. För intellektuell stimulans kryper vi in i ett ”silent loony bin”, det är Leonard Cohen och låten ”To a teacher”. Våra handledande och vägledande förmågor hyllas i Big Countrys svulstiga skotska åttiotalspop.
Men man ska ju ha fötterna kvar på jorden och det hjälper The Baboon Show gärna till med: ”You are not my teacher pretty boy, you are just a preacher pretty boy!”. Sedan räknar de till fjorton och ber oss att hålla käften. Efter det blir det 25 minuter Fela Kuti och ”Teacher don’t teach me nonsense”. Hela listan avslutas med Doris Day och hennes önskan att bli lärarens gullegris, inte bara under skoltiden utan i evigheters evighet. Ja, hon vill pussas. Det är lite tröttsamt, men vad ska man göra?
Vi får helt enkelt leva med bilden av oss som sexsymboler.

Comments
2 Responses to “Lärarlåtar”
 1. Tobias skriver:

  Jag är på tok för trött för att läsa hela inlägget, men vad skall du med lärarlåtar till?

 2. Janis skriver:

  Moahahaha!

  Tobias: För att skratta förstås! Och som Monica skriver, för att boosta självförtroendet – det skrivs ju inte låtar om allting, eller hur, det måste ju betyda att en lärare har en viss betydelse, eller hur?

  Mycket mer inspirerande med lärare i musiken än här (synonymer på mobilize.se), du förstår varför om du är pigg nog att läsa hela listan 😉 :

  Följande ord är synonym till lärare:

  instruktör 88%
  lektor 80%
  magister 80%
  lärarinna 66%
  pedagog 66%
  idioter 62%
  skollärare 62%
  mäster 60%

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: