Påhittiga ungdomar

Min äldsta son slutar snart gymnasiet och sitter och skriver alla uppsatser som ännu inte skrivits … men han är bra på att ta pauser, och under en paus visar han mig sin klasskompis XX:s sida på Facebook. En jättekul, men kanske lite udda kille, ser det ut att vara.

Det visar sig att kompisen är en helt fiktiv person som fick liv under det första året i gymnasiet och nu återuppstått i  cyberspace. En påhittad kille som en gång faktiskt levde, i viss mening, på riktigt.

Kompisen togs nämligen upp i alla grupparbeten och fungerade förträffligt som ursäkt för att grupparbetet inte var klart … ”men XX är inte här och han är gruppledaren och vi kan inte lämna in förrän han är tillbaka”, sa de förslagna gymnasieeleverna som under en kortare tid kunde komma undan med bedrägeriet genom att förklara att XX var ny på skolan och ännu inte hade registrerats i några klasslistor.

Om man fick betyg i påhittighet och/eller olämpligt uppträdande hade min son och hans kompisar lämnat gymnasiet med bästa vitsord. I stället fick de en gång en varning om relegering, men den historien får jag berätta om en annan gång, när det hela säkert passerat preskriberingstiden – men kul var det, det kan ingen annan än en seriös rektor inte tycka.

Å andra sidan har de förslagna ungdomarna just gjort en mycket viktig, och upprorisk om man så vill,  sak som haft betydelse för hela klassen på ett mycket viktigt sätt. Initiativrikedom yttrar sig på många olika sätt.

Annonser
Comments
One Response to “Påhittiga ungdomar”
  1. Stråhatt skriver:

    Vilken kreativitet 🙂 Behöver jag säga vad jag tycker 🙂 Fnitter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: