Trumpeten

Några rader om de vackra tonerna från en trumpet i den kalla vinternatten och människans natur

Jag satt fast i tunnelbanan i går kväll. Plötsligt stannade tåget och föraren meddelade i högtalarna att på grund av en olycka vid Södra station skulle vi stående, ovisst hur länge. Tiden gick, föraren hade inget nytt besked att lämna. Men SL- upplysningen via mobilen visade att den kommande avgångstiden för tåget vi satt på flyttats fram 50 minuter.

En man lyckades efter en stund få upp dörrarna och ta sig ut.

Efter kanske en halvtimme meddelade föraren att olyckan varit en befarad olycka som när allt kom omkring inte var en olycka, och att vi nu bara väntade på klartecken att få köra vidare.

En man hade när olycksbeskedet  lämnades suckat högt och ruskat på huvudet. Nu när beskedet kom att vi stått stilla, så att säga helt i onödan, skrattade han högt, grimaserade menande och yttrade några förklenande ord … En kvinna uttryckte däremot glädjen över att ingen hade skadats.

Lite orolig tänkte jag  att  kanske den befarade olyckan som inte var en olycka nu skulle bli en olycka på riktigt när tåget började gå  – och mannen som lämnat tåget gick därute i tunneln. Vilket ljus i tunneln var det han skulle se?

Men det var lugnt, vi stod inte långt från perrongen så han hade redan hunnit i säkerhet en bra stund tidigare. Kanske var han redan borta vid Bofills båge och lyssnade till de vackra, klara tonerna som klingade från trumpeten i den svarta men samtidigt snövita vinterkvällen.

Annonser
Comments
One Response to “Trumpeten”
  1. Marie skriver:

    Mm, det är inte roligt med alla olyckor som faktiskt sker i anslutning till tunnelbanan…och även pendeltåget mellan varven. Jag har själv haft turen att aldrig sitta på ett tåg som själv har varit inblandad i olyckan. Däremot har jag suttit i angränsande tåg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: