Skriv ostört med Ommwriter

Bloggen Niotillfem tipsar om skrivprogrammet Ommwriter. Det är skapat för att den som skriver ska kunna skriva ostört, utan att störas av saker som ligger på skrivbordet (datorns, alltså) eller andra program som blinkar och kräver uppmärksamhet.

”Ommwriter is a humble attempt to recapture what technology has snatched away from us today: our capacity to concentrate.” När man jobbar med Ommwriter kan man väja att ha det helt tyst eller ha sjöljud, fågelsång eller ett skönt drippdroppande. Man kan också välja hur tangentbordet ska låta: ett tyst knattrande, droppande eller mer mekaniskt. Det verkar riktigt trevligt. Och så rekommenderar de att man ska ha hörlurar på sig för att får den bästa upplevelsen av programmet.

Här kan man ladda ner Ommwriter. Det fungerar än så länge bara till Mac.

Annonser
Comments
7 Responses to “Skriv ostört med Ommwriter”
 1. Janis skriver:

  Måste komma till PC snart! Kommer att revolutionera min sons elevarbeten – och en massa andra elevers! Att koncentrera sig på sin text när hela cybervärlden ligger ett knapptryck bort har förstört många uppgifter och sista-datum för inlämningar!

 2. Så sant! Det är ett helsike näs webbläsaren bara ligger där och ropar efter en… Som i Ronja Rövardotter när de där [vad det nu är] ropar ”kooooooom…. koooooom…”.

 3. 1apa skriver:

  Finns det inget motsvarande till PC då? Jag behöver!

 4. Kongo skriver:

  Finns bara ett sätt att skriva snygga dokument och det är i LaTeX. Gratis, snyggt och sänder ut dokumentet som pdf. Diagram och bilder görs med vektor grafik i Dia. http://en.wikipedia.org/wiki/LaTeX
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dia_%28software%29

 5. Monica skriver:

  Vet inte.. Någon som har någon aning?

  Ju mer jag använder programmet, desto mer gillar jag det. Satt och skrev blogginlägg på tåget, och har gjort lektionsupplägg. Musiken, eller ljudet ska man kanske säga, gör ju att man sugs in i sin egen lilla värld.

  • Janis skriver:

   Nu blir jag avundsjuk en gång till! Först över programmet, och nu över att du kan sitta och skriva på tåget. Köpte en mini-mini bärbar – men det är stört omöjligt att använda den med dess överdrivet känsliga muspekare på min skakiga buss (inkl de häftiga inbromsningarna)! : (

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: