Skolupprop

rookie

Aspirera på titeln kan man ju alltid göra: Rookie Teacher of the Year! 😉

.

.

Jag har planerat lektioner för den första tiden, och bekantat mig med läromedlen. Nu kom jag på att skolan  ju startar med upprop och att jag förstås måste förbereda mig för det också! Så att jag inte står och svamlar,  eller glömmer bort det viktigaste!

Hur brukar era upprop se ut när ni möter en ny klass?

Comments
7 Responses to “Skolupprop”
 1. christermagister skriver:

  Jag brukar stå och svamla och glömma det viktigaste… 🙂

  Nä, att skriva upp punkterna som ska tas upp på tavlan brukar vara bäst tycker jag. Då vet både du och eleverna ungefär vad som komma skall. Jag brukar klara av uppropet så fort som möjligt och ge utrymme till samtal eller lek (beroende på ålder). Spara viktig information till dagen efter om det är möjligt. Eleverna har inte setts på så länge att de bara vill prata med varandra och är för stirriga för att ta in information.

  Lycka till!

 2. Morrica skriver:

  Jag tar varendaste elev i hand, ser dem i ögonen, presenterar mig med namn och hälsar dem välkomna, en efter en. Det kan ta en faslig tid, men det är värt det.

 3. Magistern skriver:

  Upprop?

 4. Marie skriver:

  Har av naturliga skäl inget svar…är bara heligt avundsjuk (suck….).

 5. Janis skriver:

  Det blir din tur snart, bara några månader kvar! Gissar att det blir en massa frågor om ”hur man gör” här på bloggen framöver, snälla läsares svar kan kanske komma till nytta även för dig! 🙂

 6. Janis skriver:

  Christer och Morrica: Tack för goda råd! Jag tror säkert jag behöver fler goda råd framöver, så jag hoppas ni vill bistå med detta!

 7. Monika skriver:

  Jag ropar upp studenterna. Sen under första eller andra seminariet får de berätta lite om sig själva och varför de vill bli lärare. Det brukar ta 45-60 minuter, men är värt det. Självklart presenterar jag mig själv.

  Sen kör det igång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: