Berg- och dalbana

Livet går ju upp, och ibland ner. Men det kittlar för mycket i magen när det går upp ena dan och ner igen redan nästa dag. Finns det långsammare berg- och dalbanor för de som mår illa av hastigheten på upp- och nerandet? Finns det berg-och dalbanor som mest tuffar på uppåt, eller berg-och dalbanor utan nivåskillnader –  med ett lugnt och stadigt, harmoniskt tuffa-på? På ett tivoli nära mig?

Annonser
Comments
4 Responses to “Berg- och dalbana”
 1. Tweedelee skriver:

  Det händer att jag gillar berg-och dalbanor men just nu skulle jag helst sätta eld på varenda en… Det kittlar alldeles för mycket.

 2. Magistern skriver:

  Jag har semester. 🙂

 3. Stråhatt skriver:

  Jag tänker oundvikligt på ordet lycka och undrar ibland vad ordet egentligen betyder. Mina tankar går ibland mot det buddistiska hållet och ser livet som ett lidande och att vi bör tänka på våra handlingar, men ibland kan det vara förbaskat svårt. Jag köpte biljetten tur och retur och ibland går banan alldeles för fort för mitt eget tycke.

  Det är tur att det både finns uppförsbackar och kittlande nedförsbackar, fast borde det inte finnas fler varningsskyltar
  där det står ”Passa branten och varning för maghissningar”?

 4. Janis skriver:

  Tweedelee: Jag det kittlar ju inte alltid ”döds-skönt i kistan”, precis, inte när det går undan så man man blir yr i huvudet och mår illa.

  Magistern: Glad att nån är riktigt glad 🙂 Vilken karusell lr tivoli-attraktion har du att rekommendera?

  Stråhatt: Jag var lite inne på buddhismen ett tag tills jag läste om att de också hade föreställningar om ett helvete … Men den där jämvikten, var någonstans man än befinner sig i berg- och dalbanan, den vore något att ha den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: