Sent skall syndarna vakna

I går tillbringade Monica och jag dagen på högskolan. Första maj tillbringade vi också helgdagen på högskolan, skrivandes på våra uppsatser. Dagen till ära var då ledordet ”Upp till kamp!” I går var stridsropet ”Till attack!” *

Attack! Metabolism

För nu är det kniven mot strupen! Kniven mot struparna var det redan i januari, men det hotet tog visst inte tillräckligt. Nu är det nästan så knivspetsarna ristar rispor i huden, och det verkar som om det har effekt – vi skriver faktiskt. Men hittills mest på helgerna alltså, eftersom vardagarna inte räcker till.

I går gick det inte så där väldans bra … Visserligen kan man tillbringa delar av tiden med att sätta punkter efter alla sina fotnoter (det måste ju göras någon gång), eller under en timme leta igenom en bok efter definitionen på en term som – när den hittas på tredje sidan från slutet – står inom citationstecken och därmed inte känns relevant att citera. Man kan också tävla i vem som har flest fotnoter eller spekulera över vårsolens inverkan på uppsatsskrivandet  (statistisk sett, är det fler ofärdiga uppsatserna under höstterminen vintermörker än under vårterminen?). Man kan argumentera för milslånga meningar (kan Proust så kan vi), eller skratta  långt och länge och med en dragning åt det hysteriska (och alldeles för högt i ett bibliotek) över det faktum att vi firar 7-månadersjubileum med våra uppsatser!  Ett alldeles för långt förhållande och långt ifrån kärleksfullt, vi har genom långvarig söndring helt tröttnat på varandra (trots långa perioder av särboliv) och vi ser verkligen och med glädje fram emot den förestående (?) skilsmässan!

 

*  nya motton, stridsrop etc. mottages tacksamt!  Till nästa gång kan vi återanvända ”attack” eftersom attacken inte blev så framgångsrik som vi avsett, men därefter behöver vi nya inspirerande motivations- och moralhöjande deviser!

Comments
2 Responses to “Sent skall syndarna vakna”
  1. Lina skriver:

    Nytt stridsrop: Ad arma! (Till vapen!) För 1. pennan som svärd=vapen 2. den akademiska klang som latinet för med sig.

  2. Janis skriver:

    Tack! Visste väl att vi kunde lita på dig när det gäller stridrop! Tar just några minuters paus från dagens Ad arma, det har styrkt även om jag inte känner mig särskilt krigisk, mest mosig. Fast jag krigar ju ganska hårt faktiskt mot mina högst besynnerliga ordval och meningsbyggnader just nu – jag skär bort skoningslöst – hugg och slag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: