SkolKRIS på RIKTIGT III

Tre av fyra kommuner skär ner ner på skolan, rapporter TV4-nyheterna i dag. Och det är finanserna som är den största orsaken.

Lärarnas riksförbund tvekar inte att rekommendera sina medlemmar att söka jobb i Danmark, där lönerna är 10 000 högre, och där myndigheterna  ” till skillnad från svenska kommunala utbildningspolitiker” oroar sig  ”för att bristen på utbildade och kvalificerade lärare hotar att sänka undervisningskvalitén”.

Svenska lärares (de som får behålla jobbet vill säga!) arbetsuppgifter tas också upp (de arbetsuppgifter som förstås kommer att öka betydligt då färre ska göra jobbet), de tusen och en uppgifter som vi var inne på häromdagen när vi kom att diskutera lärar-sekreterare. När man i Danmark såg att avregleringen av lärares arbetstid påverkade pedagogiken negativt så fick lärarnas huvuduppgift återupprättelse; lärarna har åter igen fått möjlighet att fokusera på att utveckla undervisningen. Läs Lärarnas Riksförbunds debattartikel här.

Christermagister svarade på min uppmaning att berätta vad finanskrisen ger för konsekvenser, och hans berättelse handlar om hur dramatisk mycket sämre resultatet i matte blev när halvklasser blev helklasser, läs hans vers i den sorgliga konsekvens-balladen här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: