Lite som Dr Jekyll and Mr Hyde

”Peppning i jobbiga tider” skrev någon i sökmotorn och kom hit. Det skulle ha kunnat vara jag, eller vilken som helst av metabolisterna, som skrivit det! 

En sak som gör det extra jobbigt att vara stressad och därmed något nedslagen över sin osäkra situation är alla jobbannonser där man söker positiva och energiska medarbetare. Normalt skulle det inte ha varit något större problem, men i dagsläget känns det fånigt att påstå att man är ett energiknippe, när luften går ur en mer eller mindre varannan dag och varje dag är en kamp för att se ljust på livet. Jobbstressen tar så på krafterna så man helst skulle vilja skriva ”att om sanningen ska fram så är jag mer som en urkramad disktrasa än en frisk västanvind, men det beror ju bara på arbetsmarknadsläget och oron inför framtiden. Ge mig framtidstro (=anställning) så ska ni få se på en positiv och ansvarstagande och flexibel och kreativ och nyskapande och drivande och lyhört kommunicerande superpedagog med tydlig vision och mission!”  Eller nå´t i den stilen.

Men det gör man förstås inte. Man byter skepnad och påstår att man är så där fantastisk som man kan vara bara man får en chans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: