Studieråd

Monica, du som är så duktig och sitter och jobbar med din uppsats! Om det blir stiltje i skrivprocessen ska du här få ett råd:

Det är Bodil Malmsten, i Sista boken från Finistère (s. 149), som citerar Thomas Bernhard när han skriver om sin romans protagonist Rudolf, en misslyckad författare som aldrig kommer någon vart med sin essä om Mendelsson och dennes brudmarsch. Det Rudolf  saknar är  igångkommarbegåvning. Men det gör ju inte du, Monica, som kommit igång! Men kanske går det inte helt på räls, kanske blir, hm, pauserna för långa? Då kan det vara oräddheten som brister   –  ”oräddhet helt enkelt (…)  att helt plötsligt, från ett ögonblick till det andra, så hänsynslöst som möjligt välta omkull sitt huvud och således välta ut studien på papperet.” 

Så, Monica! Det gäller att avbryta pausen, låta oräddheten ta över och välta omkull sitt huvud och således – hänsynslöst – välta ut studien på papperet (eller över tangentbordet). 

Ha! Ironiskt att få det rådet från mig, va? Men nu är ju rådet Thomas Bernhards och Bodil Malmstens, så det fungerar nog bra. Slå bara inte skallen i datorn när du välter!

Annonser
Comments
One Response to “Studieråd”
  1. Lina skriver:

    Absolut ett bra råd! Det känns dessutom som att det är släkt med rådet jag försökte föra fram i eftermiddags… =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: