Hårets inverkan på tankarna? Eller tvärsom?

En penna är för tanken vad en kam är för ett rufsigt hår, är ett av få visdomsord jag har med mig (på så sätt att det dyker upp i huvudet titt som tätt) från min utbildning. Nu är det ju tangengentbordet som gäller för mig, men penna låter förstås bättre. Säger man ett tangentbord är för tanken vad en kam är för ett rufsigt hår så blir ju meningen genast betydligt otympligare. Dessutom får jag  en konstig bild i huvudet av just ett tangentbord på toppen av en spretig kalufs. Meningen går förlorad och i stället kommer en förvirrande association. Så låt gå, pennan är för tanken vad en kam är för ett rufsigt hår. 

När man skriver reder man alltså ut sina tankar. Så sant, så sant! Det är inte ovanligt att man skriver och upptäcker att man visste eller tänkte tankar som man inte visste att man visste eller tänkte! Genom skrivandet reder man ut kända och okända tankar. Kammar dem till rätta, benar upp dem, för dem åt sidan. Kammar bort tovorna. 

Mina tankar är ofta lite förvirrade, om inte till och med kaosartade för närvarande. Mitt hår är också alldeles oregerligt. Jag undrar vad som är hönan eller ägget här? Skolskrivandet reder ut många skolrelaterade tankar, men de övriga  rusar runt okontrollerat. Jag ska försöka komma i väg till frissan. Kanske, kanske (hoppas, hoppas!) reder det ut sig då… Både håret och tankarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: