När man väl börjat googla…

2826560107_f87e7644ed

 

Vi metabolister har den senaste tiden, inte gått ner oss i Google-träsket, men man kan lugnt säga att våra stövlar är rejält, eh, träskiga. Eftersom vi är tre medlemmar behöver vi kunna nå varandra på olika sätt och hitta nya möjligheter att kommunicera eftersom vi varken bor nära varandra eller läser samma kurser. Google har blivit lösningen. Det är helt gratis och kräver bara en internetuppkoppling. När vi vill varandra någonting så skickar vi e-post via Gmail.

Våra projekt som vi filar på har vi lagt upp på Google Documents så att vi alla kan komma åt dem från nätet. Via Documents har vi även möjlighet att skicka enkäter till varandra. Nu kanske det verkar lite löjligt att skicka enkäter inom en grupp på tre personer, men det är väldigt användbart för att ställa frågor om mål, arbetsmetoder och så vidare. Alla enkätsvar hamnar i ett slags excelark, också på Documents. Svaren kan man sedan redovisa i ett bildspel, där tillvägagångssättet till stor del liknar exempelvis Powerpoint. Sen, kan man samordna sina kalendrar med hjälp av Google Calendar så att vi vet om vi kommer att befinna oss på samma plats i landet samtidigt. Mycket fiffigt. Bloggen Koll på nätet drivs av en Google-anställd, där kan man hitta fler exempel på Googles alla möjlighteter. För lösningar som inte är Google-relaterade kan man få tips på Uggelebloggen.

Comments
2 Responses to “När man väl börjat googla…”
 1. Janis skriver:

  Monica, vilken häftig bild! Ostron i ett spindelnät!
  Din förra bild, den dimmiga gråzonen, var också mycket vacker. Mycket vacker, mycket stämningsfull!

 2. Hans skriver:

  Göth fick nog gå från Google om jag inte är felunderrättad.

  Det är väl därför hon har bloggen nu. Någon bok som skulle komma om gratissaker på nätet också.

  Appropå de där Google-kontorsgrunkorna som är så användbara när man inte vill pynta en massa pengar till Microsoft eller ha en massa appar på sin mini-PC är Google Charts. Väldigt praktisk för bloggare som vill göra snygga saker. Se:
  http://www.seotaktik.com/2008/12/google-chart-ltt-att-skapa-grafer.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: