Karl för sin hatt (typ)

kängor

Den senaste tiden har det hänt saker som fått mig att fundera över min känslomässiga mognad. Det började nog när jag läste Margareta Normells bok ”Pedagogens inre rum – om betydelsen av känslomässig mognad”. Men jag var inte riktigt uppmärksam på det då.

I veckan har jag blivit utsatt för krångel av Vägverket. De har ändrat tiden för min uppkörning utan att meddela mig om det. Nu sitter jag kanske i skiten och kommer kanske inte att kunna köra upp som planerat. Det var min reaktion på deras krångel som fick mig att inse att jag nog är en smula omogen. Visst, mitt låga lodsocker i samband med att jag upptäckte vad de gjort bidrog förmodligen till min reaktion. Men ändå. Jag blev ledsen, tappade allt hopp och grät till och med en smula när jag kom hem. Sen ringde jag en kompis. Kompsen sa åt mig att ta det lugnt och inte hetsa upp mig. Jag skulle ringa till Vägverket och med lugn lärarinneröst säga ”Ni har satt mig i en svår situation. Nu får NI lösa det här.”

Det hade jag inte ens tänkt på. För mig framstod gråtfärdig hysterika som det enda alternativet. Men jag fattar ju. Jag reagerade med skam och då är det inte så konstigt att jag tänkte ta på mig offerkoftan istället för arbetskängorna. Nu förstår jag också vilka egenskaper det är jag associerar till lärarrollen. När jag ringde Vägverket tänkte jag lärarinnalärarinnalärarinna, och nu kanske allt löser sig. Eller så gör det inte det, men då har jag i alla fall hedern i behåll.

Comments
One Response to “Karl för sin hatt (typ)”
  1. metabolism skriver:

    Bra jobbat! Och vad härligt med en kompis som ger så goda råd! Man kan behöva lite hjälp på traven, när offerkoftan sitter tajt och är svår att ta sig ur!
    /Janis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: