Framtidsspaning

Bokö

Som man bör i dessa tider (eller, nja, kanske för någon månad sedan eller så) ägnar jag en stund åt att fundera över vad det kommande året har att erbjuda. Jag siar:

sällskapsrummets återkomst

Under ett antal år nu (fråga mig inte hur många) har köksön verkat vara the shit. The place to be. Alla ska ha någon form av arbetsbänk i mitten av köket där gäster kan stå och samtala kring utspridda pomeransskal och purjobitar. Men nu är det slut med det.
När kriser i samhället kulminerar söker vi det trygga. Detta tar sig flera uttryck:

  1. vi vill ha gemenskap. Gemenskap söker vi hos vänner, familj eller i en sekt av något slag. Det viktiga är att vara en del av någonting.
  2. vi vill ha trygga relationer. Fler gifter sig. För det verkar tryggt.
  3. allt som är gammalt blir plötsligt = bekant samt = tryggt. Det var bättre förr.

Hur passar sällskapsrummet då in i detta? Jo. Sällskapsrummet har helt enkelt allt vi i ekonomisk utsatthet suktar efter.  I sällskapsrummet finns närvaron, gemenskapen, intimiteteten, dåtiden. Små kaffekoppar med blommor på, kakfat på fot och klassisk litteratur. Och allting kan hittas på någons vind, på loppis eller på blocket.

För att vara först ut har jag satt ihop en bokö till vårt vardagsrum (förlåt, sällskapsrum), kring vilken man kan umgås och hålla litterär salong. I brist på loppis har jag tagit hjälp av ikea. Men ikea känns ju tryggt så det blir nog bra ändå. Tada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: