Utkast platsansökan lärarjobb, nr 8

www-superstock-dot-com-waste-paper-basket[Lärarstudent Meta fortsätter att försöka  skriva den ultimata jobbansökningen. Papperskorgen fortsätter att fyllas på.]

Hej Rektorn,

Jag tar min examen som lärare nu i vår och ni söker just en sådan som jag till hösten – vilket lyckligt sammanträffande! För oss båda!

Om vi kan komma till en snabb överenskommelse så tänker jag sedan ta ta sommaren till att förbereda mig på bästa sätt. Jag planerar lektioner som utvecklar elevernas kunskaper, tänkande och personligheter, och jag köper en läraralmanacka och många mappar i olika färger för att förvara och systematisera  alla papper i, och en visselpipa för att göra mig hörd i klassrummet.

Samtidigt passar jag på att fräscha upp mina kunskaper i sådant jag hunnit glömma – jag ska till exempel kolla upp vad det är den grammatiska termen ”postmodifier” står för, för den tror jag är väldigt viktig att ha en helhetsbegrepp om, och jag ska fräscha upp kunskaperna om i vilken ordning de litterära epokerna kom, och lite annat smått och gott. Att Dewey varit viktig för den svenska skolans pedagogik är jag i alla fall helt säker på, men jag minns inte riktigt om det handlade om den ”progressiva” eller ”provokativa” pedagogiken. Fast jag antar att just det kanske ändå blir mindre och mindre relevant, så jag kanske kan skippa att kolla upp det, och  i stället förbereda  diverse prov med kontrollfrågor?  (Bör det vara cirka ett i månaden, eller ett i veckan? Strunt samma, när jag ändå är i farten kan jag göra tillräckligt så det räcker och blir över!)

[papperet knycklas ihop]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: