Utkast platsansökan lärarjobb, nr 5,6,7

Hej Rektorn,

Jag ansöker om tjänsten som ( )-lärare, som precis passar ihop med de inriktningar jag är utbildad i, och som jag tar examen för nu i vår.

Jag hoppas att tjänsten inte innefattar något mer än vad som specificerats, så jag inte behöver undervisa i ämnen jag saknar kompetens för, eller att jag måste  undervisa i fler klasser än normalt bara för att jag är nyexad, och med ett schema som saknar ett flertal raster. Jag hoppas också att ni inte sparat skolans värsta klass till mig.

[papperet knycklas ihop]

* * *

Hej Rektorn,

Refererande till tjänsten som lärare i (  ) översänder jag mina finfina betyg som jag vet inte betyder ett jota.

[papperet knycklas ihop]

* * *

Hej Rektorn ,

Då lärarens person är A och O för ett lyckat klassrumsarbete tror jag med bestämdhet att jag är den rätta personen till tjänsten som (  )

Jag är säker på att mina pedagogiska ledaregenskaper (se ”Finn din inre pedagog”, 2008, Omnipotent förlag)  och min intressanta personlighet kommer att charma eleverna totalt.

När de får höra om allt intressant och spännande jag upplevt –  i böckernas värld – då kommer de minsann att häpna!

PS Jag är bra på högläsning också.Autentiskt skriftligt intyg från elev kan vid önskemål uppvisas.

[papperet knycklas ihop]

Comments
3 Responses to “Utkast platsansökan lärarjobb, nr 5,6,7”
 1. annapanna51 skriver:

  Plocka fram mytomanen inom dig, bred på om allt du gjort, alla du känner och om alla ställen du besökt, det kommer att ta skruv! Jag känner flera sådana som fått jobb direkt, med eller utan utbildning. Man ska prata på ett sätt så att man tror sig själv, rektorerna kommer att bli oerhört imponerade och tacksamma över att en sådan person vill jobba på just deras skola.

  Själv sökte jag jobb på en annan skola, hur det kommer sig att jag jobbar där jag jobbar förstår jag inte själv, jag sökte aldrig något jobb där. Det är ju också en väg att gå, fast en lite obegriplig sådan.

 2. asapasa skriver:

  Jag håller med annapanna, överdriv till den grad att du tror dig själv helt och fullt. Jag känner också folk som dimper ned utan någon förklarig anledning. Män brukar vara bättre än kvinnor på att beskriva allt de kan. Öva på en man först, tänk på ett fast handslag och ögonkontakt.

  Jag tror på att beskiva vilken elevsyn man har och hur man tänker angående skolans uppdrag och värdegrund. Själv fick jag mitt arbete genom att slå i en telefonkatalog, ringa runt till alla rektorer. Jag har aldrig fått något arbete utifrån mitt CV, därför kanske mina råd inte alls är realistiska så du får ta dem med en nypa salt. Jag håller i varje fall tummarna för dig 🙂

 3. metabolism skriver:

  Tack för tips & råd! Jag ska gå på så att till och med jag själv blir imponerad och undrar vem den här fantastiske personen jag talar om är, tills jag kommer ihåg att ja, just ja, det är ju JAG! – blir den andra inte impad, så synd om henne/honom! 😉
  /Janis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: