Facebookgruppen ”Bättre betyg”

Moderat Skolungdom berättar i ett mejl till Metabolism (till vår ”opartipolitiska (sic!) skol/utbildningsblogg) att det nu finns en Facebook-grupp vid namn ”Bättre betyg!” där anhängare av ”rättvisa och rättssäkra betyg!” kan gå med, och så här skriver de:

Det är oerhört viktigt med bra betyg. Inte bara dem som du som person får utan även hela betygssystemet. Äntligen fixar regeringen ett nytt förbättrat betygssystem med fler betygssteg. Men Moderat Skolungdom är inte nöjda än. Det krävs mer för rättvisa betyg!

Du måste kunna överklaga dina betyg, på samma sätt som du kan överklaga alla andra myndighetsbeslut. På så sätt får vi elever större rättstrygghet i skolan.

Det måste vara möjligt att låta andra än lärarna sätta betygen. Öppna upp för större möjligheter för oberoende betygssättare. Då spelar inte den personliga relationen till läraren lika stor roll som den faktiska kunskapen.

BÄTTRE BETYG!

Nu har jag gjort mitt för att leva upp till ”opartipolitiskheten” – ni får själva gå in och läsa och bilda er en egen uppfattning (klicka på länken ovan)! (Att diskussionen är ”opartipolitisk” bland ungdomarna ska ni ändå inte förvänta er.)

Annonser
Comments
One Response to “Facebookgruppen ”Bättre betyg””
  1. Morrica skriver:

    De har en poäng, bra betyg är viktigt. De vi har idag är usla, luddiga, oklara, veliga kriterier; en betygsinflation som gjort att G nästan är underkänd och VG är acceptabelt godkänd. Bra betyg behöver vi för att på ett enkelt och tydligt sätt kunna kommunicera vad eleven kunde just då, just där. För det behövs tydliga kursplaner med gott om svängrum, fler betygssteg och glasklara kriterier med så litet tolkningsutrymme som möjligt. Betyg kan vara bra, om de faktiskt säger något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: