Däst och fridsam

Jag har satt mig framför datorn för att skriva på min C-uppsats … men det går inte – jag kan inte lämna julefriden inombords för skrivstressen. Jag skjuter den på framtiden och omfamnar lugnet än en dag.

Julen har hittills förlöpt med god mat i stora lass, god läsning, och sällskapsspel i timtal.

Och så har jag funderat. Funderat över varför någon behöver borra så det vibrerar i golvet, och den för helgen avstängda väckarklockan ramlar ner i golvet klockan 9 på julaftons morgon. Och varför någon behöver borra igen, på det – för traditionellt TV-firande svenskar – magiska klockslaget klockan tre. Och varför någon måste ringa på dörren på juldagen klockan nio för att sälja in en kvällstidning jag inte vill köpa ens en vardagskväll?

Jag tror att de stackarna saknar julefrid. De vet inte att det bara är att luta sig tillbaka, frossa i julematen och lukta på glöggen, så blir man så lugn och fridefull. För den som jämt har kött till mat, och skinka hela dagen, han blir så däst och trött och lat … I alla fall om man inte har värre saker än oskrivna uppsatser att oroa sig för eller förtränga.

Julefrid är här
Glänser över sjö och strand
Raskar över inom kort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: