Frustration

upload-wikimedia Lägesrapport måndag morgon: Frustrerad. Förlåt mig, alla glada bloggläsare, för de trista vibbarna som jag sprider. Och på en måndagsmorgon till och med.
”Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras.Exempel: Hon springer medeldistans och har tränat mycket och länge för att nå framgång. Säsongen går emellertid dåligt. Hon blir inte uttagen till VM som har varit ett av hennes stora mål. Det känns meningslöst att fortsätta träna och hon funderar på att lägga av.

Ordet frustration används i samband med att man strävar efter ett mål för att få behovstillfredställelse och hindras i detta. När resultatet uteblir känner vi irritation, missmod, ilska och liknande, det som med ett gemensamt namn kallas frustration. Observera att det engelska frustrate kan betyda hindra eller korsa någons planer.

Man kan säga att frustration är en psykiskt negativ upplevelse för individen. Måttlig frustration är inte farlig, men om den blir för stor eller för stark kan den leda till psykiska störningar och/eller psykosomatiska sjukdomar.”

källa: Wikipedia

* * *

Högre utbildning är klart överskattad. Efter snart 4,5 års studier så undrar jag om jag inte är dummare än någonsin. På alla sätt och vis. Tjockare är jag också. Som om det inte vore nog ändå. Alla kalorier jag stoppat i mig är som kunskaperna jag proppat mig full av. Tomma.

* * *

Den enda verkliga utbildningen får man av det som går en emot, sade André Gide. Jag avskyr André Gide.

Annonser
Comments
4 Responses to “Frustration”
 1. Monica skriver:

  Hallå där! Wikipedia är inte en godtagbar källa till information! Hamna inte i samma fälla som Lahdenperä! Utropstecken!

 2. christermagister skriver:

  Ta´t lugnt, ta ett Toy! 😉

 3. Jakob skriver:

  Hallå där! Wikipedia är en utmärkt källa för information, inte alls sämre eller mindre godtagbar än någon annan. Det handlar bara om att vara tydlig med källan och använda sunt förnuft – källkritik helt enkelt.

  🙂

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] När man skriver blogg har man fördelen (eller nackdelen) att kunna konstatera att man måndagen den 24/1 2010 befinner sig i precis samma känsloläge som måndagsmorgonen den 10 november 2008. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: