Teorier som berör orsaken till en eventuell tillbakagång

Det både sägs och skrivs att Björklund vill gå tillbaka till en äldre skolform, med ordning och reda och allt det där. Jag, som gått i skolan under 1990-2000-talen vill veta exakt vad detta ”tillbaka” innebär.

Teorier
1. Med tanke på att vi blir smartare och smartare (för att vår värld blir det hela tiden, och då måste man ju hänga med) så måste ju ”tillbaka” innebära att vi går tillbaka till den tiden då människan var dum i huvudet, åt sand och jagade trilobiter. Alltså till 60-talet.
2. Vår värld har inte blivit smartare, snarare tvärtom (tänk på isarna och stormarna) och då dras människorna med i förfallet. Därför måste vi rent tankemässigt gå tillbaka i tiden, för då kanske jorden också gör det och då slipper de som bor nära kusten köpa flytvästar om några år. Björklund försöker rädda världen och då är det vi som gör fel om vi försöker stoppa honom.
3. Teori 3 har vissa likheter med teori 2. Men den utgår från att världen var perfekt från början, och någonstans på vägen har någon byråkrat fyllt i fel ruta på någon blankett och därför sitter vi där vi sitter. Istället för att hitta den skyldige så vill Björklund börja om på ny kula. (Nu faller teori 3 på att man inte kan använda en gammal kula om man vill börja om på ny kula. Så glöm den.)
4. Han försöker sig på en karriär som ståuppare (precis som Demetri Martin). Bevisligen är det en konst att kunna göra siffror lite roliga.

Comments
2 Responses to “Teorier som berör orsaken till en eventuell tillbakagång”
  1. annapanna51 skriver:

    Jag har inte tänkt på honom som världsräddare förut, han har kanske varit lite otydlig på den punkten. Tänk om han kunde gå ut med det, många frågetecken skulle rätas ut…

  2. Som Marilyn Manson skrev i sin själv(nja)biografi: ”A lot of the world’s problems could be avoided if people just said what they f-ing meant.” Det är så sant, så sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: