Malins bokutmaning A-Ö: K och T

Malins bokutmaning A-Ö spurtar på med två bokstäver denna vecka:

Författare: Yasar Kemal. Otroligt att hans böcker inte ges ut i nya upplagor, det är dags för det! ”Låt tistlarna brinna” är bara en av titlarna (mer om Kemal här).

Titel: Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Márquez.

Fullständigt underbar (som allt jag läst av Márquez)! Tänk om jag hade avbokat bokpaket som jag hade tänkt göra p.g.a. spariver, och missat denna bok som öppnade upp Márquez författarskap för mig, det hade varit förfärligt! Världens bästa ”felköp”!

Karaktär: pojken Kafka i Haruki Murakamis ”Kafka på stranden” – måste vara en av världens intelligentaste 15-åringar, kanske lite för smart för att vara riktigt trovärdig? Men han är väldigt sympatisk.

Författare: Sue Townsend, drar jag till med – bara för att min yngste son nu läser Adrian Moles hemliga dagböcker. Sonen skrattar ofta och läser upp det för mig, och då skrattar jag också. I går läste han om vad Adrian skriver om Norge: ”Grubblande majestätiska renar kliver varsamt på isflak ständigt medvetna om vad som hände Titanic.” Skitkul, tyckte vi!

Titel: Trött, fet och 50 av Täppas Fågelberg har jag inte läst (se här), men det verkar vara en sympatisk bok – och titeln är klockren! Kanske en bok för Madonna i 50-årspresent? Inte för att hon varken är fet eller verkar trött, men visst har hon lite problem med att fylla just 50?

Karaktär: Den som följer Metabolism-bloggen har inte kunnat undgå honom: Toru Okada i Murakamis ”Fågeln som vrider upp världen” – självklart måste jag välja honom och nämna honom – igen!

Comments
3 Responses to “Malins bokutmaning A-Ö: K och T”
  1. maya skriver:

    Hehe, kul att se att någon annan också nämnde Kafka på stranden i denna bokutmaning! För min del blev det dock som boktitel. Kärlek i kolerans tid började jag läsa men hade inte tid p.g.a. studier, och vips var det dags för återlämning. Den verkade väldigt bra, och jag älskar Hundra år av ensamhet så jag planerar att snarast ge mig på den igen!

  2. Janis skriver:

    ”Hundra år av ensamhet”, ja den måste jag också läsa om! Tittade som hastigast in på din bokblogg och det såg så trevligt ut att jag kommer att återvända snart igen och läsa mer!

  3. maya skriver:

    Det gör mig ytterst glad att höra! Jag ska genast lägga till din blogg bland mina bokmärken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: