Kulturfyran om film och Folkets Hus

Jag hänger på Kylturfyran för första gången och de första tre svaren stjäl jag ordagrant från Annapanna eftersom hennes svar lika gärna kunde ha varit mina, och för att jag snabbt vill komma till fråga 4!

1. Föredrar du att se film hemma eller på bio? Bio! Tyvärr blir det alltför sällan.

2. Kan bra 3D-teknik locka dig till biografen? Nej, det tror jag inte har någon betydelse alls, bekväma stolar är viktigare…

3. Har du sett någon film i 3D? Ja, jag har försökt, på den gamla goda tiden, med olikfärgade glasögon. Det gav mig ingen upplevelse alls…

4. Folkets Hus är alltså först med att erbjuda den nya 3D-tekniken på en biograf. Vad betyder Folkets Hus för dig? Har du några minnen från något kulturevenemang du upplevt på Folkets hus? Folkets Hus är min barndom och tidiga ungdom! Från barnbiblioteket i F.H. bar jag hem kassar fulla av böcker när jag var i slukaråldern, och det var ett mycket trevligt, ljust och luftigt bibliotek bara 5 minuter hemifrån. På F.H. såg jag barnteater och ryska dansare dansa kosackkdanser. På F.H:s cafeteria rökte jag min första cigarett – och hostade högt och länge, men tyckte jag var jättecool. På F.H. imponerade jag på de äldre killarna med att vara först med LP-skivan ”alla” ville ha (jag bar självklart dit den). På F.H:s fest för högstadiet kräktes jag i en buske. Det är sån´t som gör att man inte glömmer sitt kära F.H!

Ännu i dag händer det att jag går dit, på teater eller musikevenemang (men aldrig att jag röker och kräks i buskarna!). På F.H. såg jag förresten en Lars Norén-pjäs för första gången och insåg att Norén har humor. Det var häftigt – och oväntat för mig.

Comments
One Response to “Kulturfyran om film och Folkets Hus”
  1. RS skriver:

    Hej hej: nu finns det en ny Kulturfyra, om du har tid och lust,
    http://kulturbloggen.com/?p=1071

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: