Att blogga

-Men hur har du tid att blogga?!

är en fråga jag får då och då. (Även om inte så många vet om att vi bloggar; PR är inte riktigt vår grej.) Jag gissar att andra bloggare också har hört den. Tid? Tid är faktiskt det enda man har – tills man går ur tiden. Tid har man för det man vill göra; man tar sig tid. Och när man inte har tid så gör man inte.

Det handlar förstås om prioriteringar. Den som säger sig inte ha tid, har väl prioriterat att göra andra saker. Jag prioriterar ofta att blogga. Men lika ofta prioriterar jag att göra annat. Och blogginlägg skriver sig oftast ganska fort, det ligger i själva mediet; bloggskrivande är snabbskrivande. Men om det kan jag fundera över en annan gång. I ”Att blogga, del 2”. När jag har tid.

Både Monica och jag skriver ibland ett par, tre, kanske till och med fyra inlägg på en gång. Men fördröjer publiceringen så det blir ett mer jämnt flöde (eller jämna plågor, om man så vill). Är det att fuska? Skulle jag inte ha berättat det? Måste blogginlägg vara pin färska?

Och försakar ni som bloggar något annat? Tror inte det. Men ”hur har ni tid att blogga”? Och, handen på hjärtat, vad är det ni kanske bortprioriterar som ni har lite dåligt samvete för att ni bortprioriterar, när ni bloggar i stället?

*

[Funderade över VARFÖR man bloggar gjorde jag här – där det är kommentarerna som är det läsvärda.]

Comments
4 Responses to “Att blogga”
  1. Monica skriver:

    De två stora S:en – städning och studier!

  2. Jodå. Sa jag att jag inte haft tid med någon liten alltför hastigt påkommen läxa när vi hade stora prov i skolan… då fick jag höra ”Inte tid? Du menar att du VALDE att inte göra den. Du får inte skylla ifrån dig.” Visserligen sanna ord, men känner mig nog rätt säker på att jag ändå prioriterade rätt de flesta gånger… =)

  3. metabolism skriver:

    Det gjorde du säkert! Och även små läxor är för mycket när det finns stora prov att plugga inför! Om man ska ha en rimlig chans att göra läxor – eller att blogga – måste ju allt det andra runt omkring också ”vara i rimliga mängder”. /Janis

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] har ju tidigare skrivit om bloggandets natur (här och här), om snabbskrivning vs. genomarbetade texter. Det jag uppskattar med bloggandet är att […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: