Lina. Titta på det här II

När jag var på IKEA i förra veckan låg det en bok på restaurangbordet (tillsammans med gravad lax, mycket god, bara 49,-). Och precis som Monica tänkte på Metabolist-Lina här, så tänkte jag på Lina när jag såg tipset om hur man arrangerar sin bokylla á la homestaging – eller á la Lina, om man så vill:

Hur ser det ut i era bokhyllor? Är det bokstavsordning enligt bibliotekens SAB-system, färgstämt eller hulelrombluler?

Comments
5 Responses to “Lina. Titta på det här II”
 1. Janne skriver:

  Inte helt ock hållet efter SAB-systemet, men så nära det är möjligt. (Har länge närt en dröm om att få tag på sådana där avdelare de har på biblioteken, med bokstaven stort i svart och SAB-koden längst ner i ett rött fält…) Indelningen är grovhugget skönlitteratur/poesi, medicin/psykologi, samhälle/socialantropologi/historia, vetenskap/”NO” och pedagogik. Tror jag. Men klassifikationerna ändras konstant…

 2. Morrica skriver:

  Jag har mina bokhyllor strikt indelade efter det internationella Morrica-systemet. Böckerna sorteras helt enkelt efter sammanhang, böcker för skolan här, sorterade i referenslitteratur, böcker att bygga teman på och böcker som nog kommer till användning så småningom, fast inte i de grupperna jag har just nu (mycket löst sorterade efter ämnen, inom undergrupperna); böcker jag tror andra skulle vilja läsa där, sorterade i undergrupp efter vem som förmodligen skulle uppskatta vilken; böcker jag behöver ha nära till hands för att jag behöver kolla saker och ting står för sig; böcker jag läst och vill återvända till har sin givna plats; referenslitteratur jag vet behövs då och då, fast den är tråkig, i ett hörn för sig, och så vidare. Det är ett oslagbart system förutom när jag ska försöka sätta någon annan in i hur det fungerar =)

 3. Janis skriver:

  Mina bokhyllor ser mer ut som dina, Janne (men jag har inga drömmar om avdelare även om jag förstår känslan – fast det faller på att de inte är inredningsmässigt särskilt snyggt!). Fast jag har också en dragning åt Morrica-systemet! Jag tror att den dag jag kan inreda ett helt rum med bokhyllor så kommer det att bli mer åt det hållet – med allt á Egypten på en avdelning, tex, så att jag får blanda skönlitterärt med fakta och konst. Och då kan jag ju ha Jannes avdelare! Med egna etiketter. Specialdesignade tjusiga. Antagligen i bok. Man kan ju skriva en liten manual, eller karta, till andra, Morrica, så de hittar?

 4. Morrica skriver:

  Mmmm, kanske… å andra sidan hävdar jag bestämt att just det, att de inte riktigt hittar, berikar deras tillvaro eftersom de snubblar över annat än de egentligen letade efter medan de letar. En slarvigt ritad karta, kanske?

 5. Janis skriver:

  Ja, en slarvigt ritad! Du har rätt, det oväntade berikar ofta, borde tänka mer på det i mitt inrutade liv!
  En kanonbok man önskar alla skulle läsa kunde man kanske GÖMMA i bokhyllan, som en skatt! Och rita ut på en skattkarta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: