Yrke: helgon?

Finns det några andra som är så utsatta och så ofta föremål för spottkastning som lärare och lärarstudenter, undrar jag emellanåt. Lärarna är ansvariga för att eleverna är stökiga och inte lär sig något. Lärarstudenterna är rent ut sagt ganska korkade och går en usel utbildning. Så kan det kännas i alla fall, om man har minsta anlag för förföljelsemani.

Men häromdagen började jag fundera över om det finns någon yrkeskår som är förskonad från fördomar och mer eller mindre offentliga sågningar. Väktare har ju mindervärdeskomplex, det vet ju alla. Poliser utövar övervåld. Hantverkare går inte att lita på. Frisörer skattefifflar. Liksom hela restaurangbranschen. Kommunalare är slöa. Äldreomsorgspersonalen är gamlings-misshandlare. Revisorer är penningtvättare. Dataprogrammerare är kassaregister-manipulerare. Politiker är karriärister/verklighets-frånvända/populister/(moderater) (fniss). Bagare har inte rent mjöl i påsen. Psykologer har tomtar på loftet.

Vad finns det mer för fördomar om yrkesgrupper? Finns det överhuvudtaget någon yrkeskår som är förskonad? Man kanske ska sadla om – tänka om angående yrkesvalet? Finns det någon programlinje för helgon? Vilket yrke ska man välja om man vill vara totalt OANTASTLIG ?!

Annonser
Comments
4 Responses to “Yrke: helgon?”
 1. Monica skriver:

  Bödel!

 2. Janis skriver:

  Haha! Totalt oantastlig bödel! Nä, det är klart – ingen som åtnjutit ens tjänster kan ju klaga… Men vilken linje går man då, för att bli auktoriserad? Hörru, det är inte så att det är din VFU som får dig att börja fundera på detta minst sagt udda yrkesval..?

 3. Hej ni, du,
  jag tycker lärarens yrke är utsatt. Ibland ska vi vara det, ibland inte. Men när det skrivs alldeles på tok negativt blir jag orolig. Ingen är värd bara det negativa – då måste vi slå över till det positiva – för att motväga…väga upp… problemet med läraryrket är att det är upplevt av alla, alla har relationer till lärare, har gått i skolan, har barn i skolan, vet vad skola är. Men skolan är synbart lätt att förstå, men är inte begripligt annat än när man studerat den närmare, varit innanför, och yrket lärare låter sig inte fångas in utifrån…det kräver mycket mer…

  och egentligen var jag här efter att ha läst en mycket fint inlägg i min blogg… och vill varmt tacka för det och välkomna tillbaka. Jag återkommer in här och tittar, tänker och funderar. Ska avtrycka då så att ner ser.

  Må gott – Anne-Marie Körling
  http://www.annemariekorling.blogg.se

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] kommentarer Janis om om metabolismAnne-Marie Körling om om metabolismAnne-Marie Körling om Yrke: helgon?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: