veckans metabolism 2006: 36

Ja. Aktuellast just nu är förstås folkpartiets dataintrång. Metabolism vill naturligtvis axla ansvarets mantel och ge sig in i den heta debatten, men börjar med att ställa sig följande frågor för att få rätsida på affären:

 • Vem är det som blir förvånad över intrånget, och på vilka grunder?
 • Ligger bestörtningen och förvåningen över intrånget i att det är just folkpartister som ligger bakom?
 • Ligger bestörtningen och förvåningen över intrånget i att det är partipolitiker som ligger bakom?
 • Är intrånget kanske en positiv kraft för den svenska demokratin; dokusåpaliknande utspel skapar de igenkänningsarenor hos medborgarna som politikerna hittills bara kunnat fantisera om att upprätta? Eftersom den ideologiska grunden bakom det partipolitiska systemet redan verkar utraderad kanske vi inte ens behöver oroa oss för att den offentliga diskussionen ska dra bort från politiken i och med detta: den reella politiken har ju varit någon annanstans sedan länge.
 • Är allt intrång att likställa med penetration, och innebär detta i så fall att det är befogat att kalla olaga intrång för våldtäkt (som en högt uppsatt socialdemokrat gjort)?
 • Ska de sexuella övergrepp som ligger lägre på straffskalan i fortsättningen kallas hackningsförsök?
 • Är pratet om våldtäkt ett analogiförsök, och betyder det i sin tur att de så länge favoriserade sportanalogierna är på nedgång till fördel för internetanalogier och/eller sexanalogier? Omformulerat: har den virtuella, och sexövergreppsliga (metabolism formar nya ord), världen nu blivit mer vardag än sporttaktiksnack är?
 • Är denna utveckling politikskandalerna / det övergreppsvana samhället / det mustiga språket en amerikanisering? Eller: kan man skylla allt på USA?
 • Socialdemokraterna har tydligen inte blivit hackade utan snarare delat ut sin nyckel till fel personer. Metabolism undrar om detta betyder att man kan bjuda hem folk och sedan ringa snuten och anmäla inbrott?
 • Skulle polisen ta med sig matsäckskorgen till förorten och starta en utredning om metabolism förlagt sin hemnyckel i tvättstugan?

Som synes är det mycket att hålla reda på. Metabolism slänger ut frågorna till bättre vetande medborgare och begraver själv näsan i böcker som förklarar vad vi egentligen ska med den omfattande byråkratin till. Hör av er när ni har lösningen.

Comments
One Response to “veckans metabolism 2006: 36”
 1. J skriver:

  OJ, OJ, OJ – så många, så svåra och så viktiga frågor! Låt mig få natten på mig att grunna! Jag och min feber kan tillsammans kanske komma fram till ett eller annat svar, men mer troligt- inte.Men det viktiga är inte att finna svaren, det viktiga är att ställa frågorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: